Beelden tonen paniek vlak na schietpartij

Op de luchthaven van Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida heeft een man gisteren het vuur geopend op omstaanders. Daarbij kwamen vijf mensen om en raakten er dertien gewond. Op beelden is te zien hoe de politie vlak na de schietpartij op zoek gaat naar de dader en hoe de omstaanders op de grond moeten blijven liggen.

De schutter haalde op het toilet het wapen uit zijn reiszak en opende dan het vuur in de bagagezaal van terminal 2. Alle mensen die aanwezig waren in terminal 2 en 3 werden meteen geëvacueerd en samengebracht buiten de gebouwen van de luchthaven.

Uiteindelijk kon de politie de schutter identificeren. Het zou gaan om Esteban Santiago. De 26-jarige man werd geboren in New Jersey, maar opgroeide in Puerto Rico. Tot augustus 2016 was hij lid van de National Guard. Enkele maanden geleden meldde hij zich bij de FBI om te verklaren dat hij stemmen hoorde in zijn hoofd die hem vertelden hem dat hij terreurgroep Islamitische Staat (IS) moest vervoegen.

Fort Lauderdale-Hollywood International Airport is de tweede grootste luchthaven in het zuiden van Florida, met zo'n 73.000 passagiers per dag.

Bekijk ook: