Biden: "Word volwassen, Donald"

De Amerikaanse vicepresident Joe Biden riep Donald Trump op om "volwassen te worden", toen hem tijdens het Amerikaanse nieuwsprogramma PBS NewsHour gevraagd werd naar zijn mening over de tweets van de aanstaande president.

In het bijzonder ging het over de uitlatingen van Trump over Chuck Schumer, de nieuwe fractieleider van de Democraten in de Senaat, en over president Barack Obama. Trump noemde Schumer "de hoofdclown" van de partij, en verweet Obama opruiende uitspraken over hem te doen. "Word volwassen, Donald, het moment is aangebroken om volwassen te zijn, je bent president", zo reageerde Biden.

Hij zei het ook gevaarlijk te vinden dat een Amerikaanse president vijandig staat tegenover de inlichtingendiensten. Biden legde ook cynisch uit hoe het systeem in de VS in elkaar zit. “Je doet een voorstel en je laat het publiek beslissen. Laat hen stemmen in het parlement”, aldus Biden.

Trump
De entourage van Trump reageerde al. "Dit is een zielige reactie. Het getuigt van de angstgevoelens van Obama, Hillary Clinton en Joe Biden over hun verkiezingsnederlaag. Donald Trump is de enige volwassene in de kamer."

Voor de verkiezingen zei Biden in een interview met CNN dat Trump geen voeling heeft met het Amerikaanse volk. "Het is geen slechte man, maar zijn onwetendheid is erg groot", zo klonk het.