Dit was traject van Anis Amri

De vermoedelijke dader van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn kon vier dagen ongezien door zeker vijf Europese landen reizen. Sinds gisteren is ook duidelijk dat Anis Amri een tussenstop hield in ons land. Hij werd herkend op camerabeelden in het treinstation van Brussel-Noord. Een overzicht van zijn vluchttraject.

Meteen na de aanslag opende de Duitse politie een klopjacht naar de dader, die dagenlang zal duren. Anis Amri, de vermoedelijke dader van de aanslag in Berlijn, reisde meteen na de aanslag door Europa. Uiteindelijk kan hij door de Italiaanse politie gevat worden, wanneer hij in een vuurgevecht wordt doodgeschoten. Amri legde een route van zo'n 2.000 kilometer door Europa af.

19 december
Op 19 december rijdt Anis Amri rond 20.00 uur met een truck in op een kerstmarkt in het centrum van Berlijn. Twaalf mensen komen hierbij om het leven.

20 december
De Duitse politie zoekt met man en macht naar Anis Amri, maar zonder succes. Het is voorlopig nog niet duidelijk waar Amri de dag na de aanslag is geweest.

21 december
Na de aanslag vertrekt Amri vanuit Berlijn richting het Nederlandse Nijmegen. Op 21 december wordt hij om 11.30 uur daar in het station gefilmd door bewakingscamera's. Vanuit Nijmegen nam hij de trein richting Amsterdam. Uiteindelijk stapt Amri om 19.00 uur af in Brussel-Noord met de trein vanuit de Nederlandse hoofdstad. Op bewakingsbeelden is te zien hoe Amri tot 21.00 uur in het station rondloopt. Het is nog niet duidelijk waar Amri nadien naartoe ging.

22 december
Via Nederland en België is Amri naar Lyon in Frankrijk gereisd. Van daaruit zet hij met de trein zijn reis richting Italië verder. Hij neemt in Lyon de trein naar Chambéry en reist dan zo naar Turijn en Milaan.

23 december
In de vroege ochtend houdt de Italiaanse politie Amri in Milaan tegen tijdens een routinecontrole. Uiteindelijk schiet de politie hem in een vuurgevecht dood.