Vlaamse Jennifer getuigt na aanslag

De Vlaamse Jennifer De Boevere was getuige van de aanslag in nachtclub Reina in Istanbul. Ze was samen met een vriend vijf dagen op citytrip om nieuwjaar te vieren. Omstreeks middernacht was ze aan het feesten in de nachtclub toen de dader al schietend binnenkwam. In de chaos die daarop volgde, raakte ze haar reisgezel kwijt.

"Urenlang wist ik niet hoe het met hem was. Is hij dood, is hij niet dood?", vertelt Jennifer De Boevere. De reisgezel van Jennifer, die anoniem wenst te blijven, verschool zich onder andere mensen, die in de nachtclub aanwezig waren. Zelf hoorde ze de geweerschoten en zag ze een deuropening waar ze door kon glippen.

Gered
"Een Marokkaanse jongen heeft me dan een kamertje binnengetrokken dat vol stond met frigo's", vertelt ze. Daar bleef Jennifer een hele tijd zitten, zelf weet ze niet hoelang. Door haar hoofd spookten gedachten, over de dader, over haar vriend.

"Je weet niet wat er gaat gebeuren: ben ik de volgende? Ga ik blijven leven? Is mijn vriend dood?", vertelt Jennifer duidelijk aangedaan. Na een tijdje wordt ze bevrijd door de politie. Sinds gisterenavond is ze terug in het land.