Zo ging de wereld het jaar 2017 in

Het nieuwe jaar werd op verschillende plaatsen in de wereld gevierd met een spectaculaire lichtshow. Zo werd er vuurwerk afgeknald aan de London Eye in de Britse hoofdstad en aan de Brandenburger Tor in Berlijn. Maar ook in Rio De Janeiro en Moskou werd er gevierd. 

Om 11.00 uur onze tijd beten de eilandengroepen Samao, Tonga en Kiritimati gisteren de spits af. De 300.000 inwoners van de eilandjes in de Stille Oceaan konden 2017 zo als eerste verwelkomen. Daarna was het de beurt aan Nieuw-Zeeland en Australië.

Drie uur nadat wij in België het vuurwerk afstaken, vierden ook de Brazilianen Nieuwjaar. In New York begon het nieuwe jaar pas op 1 januari 6 uur Belgische tijd, in Los Angeles om 9 uur. 

Het eiland Baker Island (in de Stille Oceaan tussen Hawaï en Australië) moet het langst wachten op de intrede van het nieuwe jaar. Bij ons zal het dan 13.00 uur zijn. In Kiritimati beginnen ze dan al aan 2 januari.

Seconde langer
Leuk weetje: het jaar 2017 zal in België een seconde langer duren dankzij een nieuwe schrikkelseconde in de Oudejaarsnacht. Dat heeft de Koninklijke Belgische Sterrenwacht KSB meegedeeld.

Lees meer: 2017 duurt 1 seconde langer