Partner vond overleden George Michael

Intussen is bekend dat het zijn vriend was die George Michael zondag dood heeft aangetroffen. Hij was een supertalent, maar ook een man met een warm hart, zeggen mensen die het kunnen weten. Hij wilde het niet in de pers hebben, maar hij gaf de inkomsten van verschillende van zijn nummers aan goede doelen.

Op de beelden zien we hoe Fans bloemen leggen en branden kaarsen aan het huis van George Michael in Oxfordshire. Het is hier dat hij op kerst gevonden werd door zijn vriend Fadi Fawaz. Dat liet hij weten in een tweet: “Het is een Kerstmis die ik nooit zal vergeten. Je partner vredevol gestorven in je bed vinden 's ochtends. Ik zal je altijd blijven missen.”

Goede doelen
George Michael verkocht 100 miljoen albums en verdiende een fortuin, maar deelde dat ook met goede doelen. Al hield hij dat liever stil en uit de pers. Zo schonk hij de royalties van 'Jesus to a child' aan de Britse jongerentelefoon. En steunde hij ook organisaties die kanker en Aids-onderzoek stimuleren.

Geruchten over drugs
Maar intussen duiken ook minder fraaie geruchten op. Zo schrijven Britse tabloids dat George Michael een zware drugsverslaving had en aan de heroïne zat. Officieel luidt zijn doodsoorzaak hartfalen.

Bekijk ook: