Heel koor sterft in crash behalve solist

In het Russische militaire vliegtuig dat vanochtend vroeg in de Zwarte Zee neerstortte, zaten in totaal 92 mensen. Aan boord waren acht bemanningsleden en 84 passagiers, onder wie een heel legerkoor. Opvallend: de solist van het koor ontsnapte aan het noodlot.

Mensen legden vandaag bloemen neer aan het hoofdkwartier van het Alexandrov Ensemble in Moskou. Voor het gebouw staat het standbeeld van Alexander Vasilyevich Alexandrov, die het koor in 1928 oprichtte. Het ensemble bestaat uit zo’n tweehonderd zangers, muzikanten en dansers. In het Sovjettijdperk was het één van de enige groepen die op tournee mocht naar het buitenland. 

Solist overleeft
De solist van het koor, Vadim Ananiev ontsnapte aan de dood. Hij vloog als enige niet mee met het vliegtuig omdat hij net vader is geworden. Vorig jaar deed het Alexandrov Ensemble ook ons land aan tijdens een Europese tournee. 

'Get Lucky'
Het Alexandrov Ensemble is dan wel het officiële koor van het Russische leger, toch werd het repertoire de voorbije jaren iets losser en moderner. Bij de opening van de Olympische Winterspelen in Sochi zongen ze bijvoorbeeld ‘Get Lucky’ van Daft Punk. De leden van het koor zijn echte supersterren in Rusland.