Zieke Queen houdt kersttoespraak

In het Verenigd Koninkrijk is vanmiddag de kersttoespraak van de Britse Queen uitgezonden. Queen Elisabeth is momenteel snipverkouden en heeft haar officiële verplichtingen afgezegd voor vandaag, maar haar kerstboodschap werd op voorhand opgenomen.

The Queen opent haar toespraak met een terugblik op de Olympische Spelen en de prestaties van de Britse atleten. Liefst 67 medailles werden door de atleten in Rio gewonnen naast 147 medailles op de Paralympische Spelen. Ze verwees ook naar de laureaten in de landen van Het Gemenebest van Naties, de 53 onafhankelijke landen waar The Queen het symbolische hoofd van is.

“Maar je hoeft geen medailles te winnen of levens te redden om een inspiratie te zijn”, vervolgt koningin Elisabeth haar toespraak. “Ik put vaak kracht uit doodgewone mensen die buitengewone dingen doen: vrijwilligers, zorgverleners, goede buren, …”

Moeder Theresa
De koningin verwees ook naar de heiligverklaring van Moeder Theresa, naar haar eigen negentigste verjaardag en de feestelijkheden die daarvoor werden georganiseerd. En ze sloot af met een lofzang voor Jezus.