Overlever vliegramp: "wisselde van stoel"

Het is mogelijk dat de Braziliaanse verdediger van voetbalclub Chapecoense de vliegramp in Colombia overleefde omdat hij vlak voor het opstijgen van stoel wisselde. Het vliegtuig van LaMia stortte op 28 november neer in Colombia met daarin bijna de volledige selectie van de voetbalclub.

De ploeg was op die bewuste dag op weg naar de finale van Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Europa League. De voorzitter van de club vroeg zijn speler Ruschel een andere plaats te nemen. “Hij vroeg me om meer vooraan te gaan zitten, zodat de journalisten achteraan samen konden plaatsnemen”, vertelt Ruschel op zijn eerste persconferentie sinds de ramp. “Aanvankelijk wilde ik niet, maar toen zag ik mijn teamgenoot Jackson Follmann. Hij drong erop aan dat ik naast hem plaatsnam.”

De verdediger herinnert zich niks van het ongeval en probeert er niet te veel over te praten. “Ik vermijd het nieuws, maar van het weinige dat ik gezien heb, denk ik dat de crash te wijten is aan de zuinigheid van de piloot”, zegt Ruschel. “Ik ben blij dat ik hier terug in de club ben, het voelt aan als thuiskomen. Ik zal snel weer spelen.”

Bekijk ook: