"Schamen jullie zich dan voor niets?"

De Verenigde Staten reageerden gisteravond furieus in de VN Veiligheidsraad op de berichten over executies door de Syrische soldaten in Aleppo. "Is er letterlijk niets waarover jullie je schamen?", vroeg ambassadrice Samantha Powers. "Is er geen daad van barbarij tegen burgers, geen executie van een kind, dat onder jullie huid kruipt en wat jullie een beetje lastig maakt?"

Het regime van Assad bestookt momenteel de laatste wijken die nog in handen zijn van de rebellen. Volgens mensen in het gebied worden er onder andere vatenbommen gedropt. Ook nu zouden er weer slachtoffers zijn en zitten mensen vast onder het puin van ingestorte gebouwen.

Staak-het-vuren
Gisteravond drukten Turkije en Rusland een staakt-het vuren door. Maar vandaag stelt het Syrische regime extra voorwaarden. Ze vindt het niet kunnen dat rebellen het gebied zomaar mogen verlaten, zonder zelf toegevingen te doen. Het regeringsleger eist bijvoorbeeld dat gevangengenomen soldaten vrijgelaten worden en dat de rebellen afstand doen van twee andere plaatsen die ze bezetten.

Bekijk ook: