Ambtenaar redt leven van jongetje (1)

Een ambtenaar uit de Amerikaanse stad Tampa in Florida heeft vorige week het leven van een jongetje van vijftien maanden gered. Toen de moeder met het kind het gebouw van de belastingdienst kwam binnengelopen, schoot de man meteen in actie.

Moeder Shakira wist niet wat er gebeurde, toen het jongetje plots stopte met ademen. Ze liep onmiddellijk het gebouw binnen en riep om hulp. Ambtenaar Steve Donaldson had meteen door dat het ernstig was en ondernam actie. “God, ik moet dit jongetje reanimeren, dacht ik, ik hoop dat ik hem niet breek. Een kind reanimeren is immers veel delicater dan een volwassene.”

Het volledige incident werd vastgelegd op bewakingsvideo. Op de beelden is te zien hoe het personeel rond het kind staat, terwijl Donaldson hem op de grond reanimeert. Toen de hulpdiensten uiteindelijk ter plaatse kwamen, ademde het jongetje alweer zelfstandig. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar mocht na enkele uren naar huis. Wat er precies met het kind scheelde, is niet duidelijk. 

Enkele dagen later ontmoette Steve Donaldson de familie opnieuw. Donaldson werd er als een echte held ontvangen en nam het jongetje in zijn armen. “Ik kan niets anders doen dan hem te bedanken”, aldus de opgeluchte moeder.