Zij zagen aanslagen in Istanbul

Na de dubbele aanslag aan een voetbalstadion in Istanbul zijn er ondertussen al 38 doden en 166 gewonden geteld. Er werden ook al dertien personen gearresteerd. Velen zagen de ontploffingen gebeuren, zoals deze Turkse jongens.

De vrienden zaten gezellig met een gitaar op een berg toen er op de achtergrond een ontploffing plaatsvond vlakbij het stadion in Istanbul. Gelukkig zaten de twee jongens ver genoeg van het stadion en kwamen ze er met de schrik van af.

Tijdens liveshow
Een reporter van de voetbalshow Top Sizde schrikt wanneer hij de eerste ontploffing aan de Vodafone Arena hoort. Meteen na de knal zagen kijkers hoe de rest van de crew en de presentator zich snel uit de voeten maakten.

Dubbele aanslag
Gisteravond vonden er twee explosies plaats in Istanboel. De eerste werd veroorzaakt door een bomauto vlakbij het stadion van voetbalclub Besiktas, waar net een voetbalwedstrijd had plaatsgevonden. Zo'n 45 seconden later deed zich in het nabijgelegen park een tweede ontploffing voor, vermoedelijk veroorzaakt door een zelfmoordterrorist.

Nog niet opgeëist
De aanslag werd nog niet opgeëist, maar president Erdogan liet al verstaan "de terroristische organisaties en de personen die erachter zitten te zullen verslaan".

Bekijk ook: