Honderden mannen verdwenen in Aleppo

In de Syrische stad Aleppo zijn honderden mannen en jongens verdwenen. De Verenigde Naties zijn bang dat ze gefolterd worden of al dood zijn. Ze waren weggevlucht uit de wijken die door de rebellen werden gecontroleerd, maar iedereen is bang dat ze in handen van het Syrische leger zijn gevallen.

Zo’n 8.000 mensen hebben gisteren de hel van Aleppo kunnen verlaten. Tijdens een korte zogenaamde humanitaire pauze. Het Syrische leger bestookt al dagen zeer intensief de oostelijke wijken die onder controle staan van de rebellen.

De mensenrechtenorganisatie van de VN slaat nu alarm want honderden mannen en jongens worden vermist. Eenmaal weg uit de rebellenwijken zijn ze volgens verschillende bronnen afgezonderd van de vrouwen en kinderen. Niemand heeft nog nieuws van hen.

De VN maken zich dan ook grote zorgen, want het Syrische leger staat volgens de mensenrechtencommissie bekend om zijn arbitraire aanhoudingen. Eerder al was er gewaarschuwd dat wie ontsnapte uit de rebellenwijken riskeerde te worden gefolterd en of terechtgesteld.