Abdeslam onherkenbaar op nieuwe foto's

Het Franstalig magazine Soir Mag publiceert nooit geziene foto's van Salah Abdeslam, de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs. De foto's dateren van meteen na zijn arrestatie in Molenbeek op 19 maart 2016.

Op de foto's is hij haast onherkenbaar en heeft hij bloed rond zijn mond. Er zijn ook politiefoto's van de pet die hij droeg en de spullen die hij op het moment van zijn arrestatie bij zich had.

Abdeslam smokkelde minstens tien IS-strijders ons land binnen. Zes daarvan waren betrokken bij de aanslagen in Parijs, vier bij die in Brussel en Zaventem. Abdeslam ging de tien IS-strijders persoonlijk ophalen met een gehuurde auto in landen als Hongarije, Duitsland en Griekenland. De terroristen waren vanuit Syrië meegekomen met de vluchtelingenstroom via de Balkanroute. Hij is de enige nog levende terrorist van de commando’s die op 13 november toesloegen in Parijs. Hij werd op 18 maart van dit jaar gearresteerd, vier dagen voor de aanslagen in Zaventem en Brussel. Sindsdien weigert hij mee te werken met het gerecht.

Bekijk ook: