Vrouw sterft in mysterieus zinkgat

In San Antonio in de Amerikaanse staat Texas is een hulpsheriff om het leven gekomen bij een zware grondverzakking. Er ontstond een krater van maar liefst 3,6 meter diep. Voor de 69-jarige hulpsheriff Dora Linda Nishihara, die met haar wagen in het zinkgat belandde, kwam alle hulp te laat. Twee anderen raakten gewond.

Het ongeval gebeurde zondag toen Nishihara op haar vrije dag met de wagen reed. Plots verdween een stukje aarde en kwam de vrouw met haar wagen in een gigantisch zinkgat terecht. De hulpsheriff kon niet meer gered worden. Haar lichaam werd uit de wagen gehaald nadat een kraan die uit het gat had getild.

Ook een tweede wagen kwam in het zinkgat terecht. De bestuurder kon met hulp van twee voorbijgangers wel ontkomen. De automobilist en één van de voorbijgangers liepen lichte verwondingen op.

Hoe het zinkgat plots ontstond, is onduidelijk. Volgens de nutmaatschappij die ter plaatse kwam, zou de verzakking ontstaan zijn door een scheur in een riolering na hevige regen eerder op de dag.