Poetin niet op begrafenis Castro

De overleden Cubaanse leider Fidel Castro wordt vandaag begraven. Castro was een omstreden leider, dus niet alle staatshoofden zullen aanwezig zijn op de begrafenis in Santiago de Cuba. Ook Poetin niet. Opmerkelijk voor iemand die Cuba altijd zijn bondgenoot noemde.

De meeste Latijns-Amerikaanse presidenten zullen de plechtigheid bijwonen, net als enkele Afrikaanse staatshoofden. De grote afwezigen zijn de leiders van Westerse landen. Castro was als communistisch revolutionair een tegenstander van het Westen.

Geen Obama
“President Obama zakt dus niet af naar Cuba, ondanks de recent verbeterde relaties tussen de twee landen. Ook geen Angela Merkel, François Hollande of Charles Michel”, vertelt VTM NIEUWS-journalist Boudewijn Van Spilbeeck die ter plaatse is.

Toch zijn er wat landen die hoge delegaties sturen. Zo stuurt Spanje koning Juan Carlos, de vader van de huidige koning Felipe.

En Poetin?
De opmerkelijkste afwezige is Vladimir Poetin. Rusland mag dan wel de grote bondgenoot zijn van Cuba en haar president mag Castro altijd hebben geloofd, toch komt Poetin niet naar Cuba straks.