Dossier President Trump

Trump spreekt verzoenende taal

De pas verkozen president van de Verenigde Staten Donald Trump heeft een oproep gedaan tot verzoening. Hij deed dat naar aanleiding van de nationale feestdag ‘Thanksgiving’. In een videoboodschap zei Trump dat de verkiezingscampagne het land heeft verdeeld, maar dat het tijd is om samen te werken aan de vooruitgang voor Amerika.

 “Ik bid dat we op deze dag beginnen met onze verdeeldheid te genezen en verder gaan als één land”, zei de nieuwe president in videoboodschap die verspreid werd via zijn website. “We hebben net een lange, pijnlijke kiescampagne achter de rug. De rauwe emoties en de verdeeldheid helen niet in één nacht. Maar voor ons ligt nu de kans om samen geschiedenis te schrijven.”

Donald Trump beloofde ook dat hij voor welvaart en veiligheid zal zorgen. Dat wil hij doen voor alle Amerikanen, al zegt hij dat alleen te kunnen als hij ook de steun krijgt van alle Amerikanen. “Het is tijd om de vertrouwensband tussen burgers te herstellen. Als Amerika verenigd is, dan is er niets dat buiten ons bereik valt.”

Zelf viert de pas verkozen president de feestdag samen met zijn familie in zijn buitenverblijf in Florida.