35 (!) honden uit brandend huis gered

De brandweer van het stadje Fresno in de Amerikaanse staat Californië kon maandag haar ogen niet geloven toen ze bij een woningbrand ter plaatse ging. De hulpverleners troffen in het brandende huis een veertigtal honden en twee katten aan.

De bewoonster, een oudere vrouw, kon zelf uit het huis vluchten. Zodra de brand onder controle was, moest echter het grootste werk voor de brandweermannen nog beginnen. De vrouw hield meer dan veertig honden en twee katten die nog allemaal in de woning lagen.

Puppy's
23 brandweermannen begonnen aan hun reddingsmissie en brachten de dieren naar een huis aan de overkant. Ook de dierenbescherming kwam ter plaatse. Opvallend detail: de brandweer postte de volledige evacuatie live op Twitter.

Ze konden 35 honden leven uit het huis halen, maar een tiental anderen overleefden de brand niet. Een van de dieren was zelfs aan het bevallen tijdens de brand, verschillende puppy's raakten zo zwaar bevangen door de rook dat ze het niet haalden. Op de beelden is te zien hoe een van de hulpverleners een pasgeboren hondje nog hartmassage toedient.

Dierenbescherming
Ondanks dat de vrouw zoveel huisdieren in huis had, was geen enkele hond of kat verwaarloosd of ondervoed. De dierenbescherming besliste toch om de honden mee te nemen. De bewoonster mocht twee dieren houden.