Dossier Terreur in Parijs

Doherty in Bataclan: 'Fuck terrorism'

De Britse singer-songwriter Pete Doherty heeft gisteravond een concert gegeven in Le Bataclan in Parijs. Hij is na Sting de tweede artiest die in de vernieuwde zaal, waar zich op 13 november vorig jaar een drama afspeelde, mocht optreden. “Fuck forever terrorism”, aldus Doherty. 

Dat Pete Doherty naar Le Bataclan zou komen was al eerder aangekondigd. Hij bracht na de aanslagen ook een nummer uit, ‘Hell to pay at the gates of heaven’, dat geïnspireerd is op het drama in de Parijse concertzaal.

Marseillaise
De Brit, vooral bekend van groepen Babyshambles en The Libertines, begon het concert gisteren met zijn eigen versie van de Maseillaise, het Franse volkslied. Later op de avond slot hij af door een Franse vlag omhoog te steken met ‘Fuck forever terrorism’ op. 

Drama
Op 13 november vielen drie zelfmoordterroristen de concertzaal binnen aan boulevard Voltaire. Daar woonden op dat moment 1.500 toeschouwers een concert van ‘Eagles of Death Metal’ bij. De drie zwaarbewapende terroristen openden meteen het vuur en schoten minutenlang in executiestijl mensen dood. De trieste balans in Le Bataclan: minstens 89 doden en nog eens een veelvoud aan gewonden.

Bekijk ook: