Drone toont enorme ravage in Aleppo

Een drone heeft recente beelden kunnen maken van de enorme schade en de vernielingen in de Syrische stad Aleppo. Die tonen de schrijnende situatie in de stad. Geen enkele gevel is nog intact en het gros van de gebouwen is tot puin herleid. 

Het tart alle verbeelding, maar volgens de Verenigde Naties wonen nog altijd een kwart miljoen mensen in de verwoeste stad. Zo schat de internationale organisatie dat tussen 250.000 en 300.000 mensen in het gebied vastzitten. Ondanks ettelijke oproepen van de VN, krijgen hulpverleners er geen veilige toegang tot de noodlijdende bevolking.

Felste strijd
Aleppo is de stad waar het felst strijd wordt geleverd in de Syrische burgeroorlog. Het gebied wordt deels door rebellengroepen en deels door de regering van Assad gecontroleerd. Die laatste krijgt steun van de Russische luchtmacht, die regelmatig bombardementen uitvoert op de Syrische stad. 

Het oosten van de stad in het noordwesten van Syrië wordt door rebellen gecontroleerd, maar door regeringstroepen belegerd. Het westen is in handen van de troepen van president Bashar al-Assad, maar de rebellen proberen sinds oktober om de belegering te doorbreken, zowel van de belegering uit als ook van het westen komend. Daarbij hadden ze enkele gebieden veroverd.