Dwong vriendin Harry hem tot boze brief?

De Britse prins Harry is de speculaties over de mogelijke relatie met actrice Meghan Markle grondig beu. Het koninklijk paleis besloot daarom een statement uit te sturen omdat de prins vindt dat zijn vriendin wordt blootgesteld aan een golf van intimidatie en beledigingen. “Mogelijk werd Harry gedwongen door zijn vriendin”, zegt Dickie Arbiter, de ex-woordvoerder van koningin Elizabeth, in een exclusief interview aan het VTM NIEUWS-programma Royalty.

Het is ongezien dat het Britse koningshuis openlijk reageert op dergelijke zaken. “Het is geen geheim dat prins Harry niet houdt van de persaandacht”, zegt Camilla Thominey, de journaliste die het nieuws over de relatie als eerste naar buiten bracht. “Het is voor mij geen verrassing dat er zo’n brief komt, maar het toont wel aan dat prins Harry erg veel geeft om Meghan. Anders had hij die brief nooit geschreven.”

Dickie Arbiter, jarenlang de woordvoerder van koningin Elizabeth, heeft echter een andere verklaring voor de boze brief van prins Harry. “Hij zou wel eens gedwongen kunnen zijn door zijn vriendin, door Meghan Markle. Ze wilde dat er iets aan gedaan werd. En Harry, galant als altijd, klom op zijn witte paard om haar te helpen.”