Dossier Terreur in Parijs

Jesse Hughes haalt uit naar baas Bataclan

Jesse Hughes betreurt dat hij gisteren niet bij de heropening van de Bataclan kon zijn. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS. Hij haalt ook uit naar Jules Frutos, de directeur van de Bataclan die hem de toegang verbood. “Ik heb de kerel nooit ontmoet en ik snap niet waarover hij het heeft”, zegt de frontman van de Eagles of Death Metal, “Het gaat iets moeilijker zijn om van mij af te geraken.”

Vorig jaar speelden de Eagles of Death Metal in de Bataclan toen terroristen er een bloedbad aanrichtten. Nadien deed Hughes uitspraken die in het verkeerde keelgat schoten. Zo zei hij dat het anders zou zijn afgelopen, mochten mensen in Frankrijk wapens dragen. Ook liet hij zich kritisch uit over de veiligheid in de zaal en zei dat het erop leek dat de aanslag van binnen in de zaal werd gecoördineerd. 

Niet welkom
Directeur Jules Frutos wou hem er gisteren dan ook niet bij hebben, toen de Bataclan weer open ging. "Ze zijn gekomen en ik heb ze weggestuurd. Sommigen dingen vergeeft men mensen niet", zei hij. Aanvankelijk wouden de Eagles of Death Metal als eerste spelen toen de zaal weer openging, maar die eer werd hen ontzegd.

Hughes ontkent daarentegen dat ze probeerden binnen te geraken: “Ik heb die kerel nooit ontmoet en weet niet waarover hij het heeft.” Hij bleef wel in de straat om de opening vanop een afstand te volgen.

“Ik mis mijn vrienden elke dag”
Een jaar na de aanslag zijn de wonden nog niet geheeld bij Hughes. Hij krijgt het nog steeds moeilijk als hij praat over de slachtoffers. “Ik mis mijn vrienden nog elke dag”, vertelt Hughes, “Ik wou dat ze nog bij ons waren.”

Hughes is Frankrijk ook dankbaar voor de manier hoe zijn band werd opgevangen: “Vanaf de seconde dat de eerste kogels door de lucht vlogen, zorgde dit land voor ons.”

Bekijk ook: