Gregory verloor ex-vrouw bij aanslag

Morgen is het precies één jaar geleden dat de aanslagen in Parijs plaats vonden. Daarbij vielen 130 doden. Een terreurcommando trok door de stad om toe te slaan bij cafés, in concertzaal Le Bataclan en in het Stade de France. VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez zoekt een cafébaas op bij wie ze toesloegen, en die z'n ex-vrouw verloor bij de aanslag.

Café La Belle Equipe, een echte stamkroeg in het elfde arrondissement in Parijs. De negentien mensen die hier zijn omgekomen kenden elkaar bijna allemaal. Sommigen waren vrienden. Bij de slachtoffers was ook de gerante. Zij is de ex-vrouw van Gregory Reibenberg, de eigenaar. Hij was er ook bij die avond. Over wat hij allemaal zag en hoorde wil hij niets meer zeggen. Hij schreef het neer in een boek.

Gregory besliste meteen om La Belle Equipe opnieuw te openen, hoe zwaar het ook was. Dankzij de steun van de Parijzenaars die bloemen kwamen leggen. Maar hij heeft het wel eerst helemaal verbouwd. "Ik heb alles afgebroken, alles opnieuw opgebouwd. Ik heb niets hersteld", vertelt Gregory.

Aanslag Brussel
Intussen zijn alle cafés waar de terroristen hebben toegeslagen weer open. Sommige pas maanden na de aanslagen. La Belle equipe ging opnieuw open op 21 maart. Een dag voor de aanslagen in Brussel. Opnieuw een schok voor Greqory. "De pijn is dezelfde. Zeker omdat het de zoveelste keer was. Het is niet omdat het blijft gebeuren dat we het zomaar slikken. We leren helaas wel om te incasseren maar de pijn is dezelfde."