Dossier President Trump

De Trumps: wie zijn ze?

Trump heeft een grote familie, dat bleek ook uit zijn bedankingsspeech na de verkiezingen. Hij begon met het bedanken van zijn ouders. Frederick en Mary Trump zijn van Duitse en Schotse komaf en stierven kort na elkaar eind jaren negentig. Trump heeft ook twee zussen: Maryanne en Elizabeth en twee broers Robert en Fred, die overleed in 1981 aan de gevolgen van een alcoholverslaving. De nieuwe president heeft trouwens 5 kinderen en was drie keer getrouwd, wie zijn zij?

Melania
Is een 46-jarig ex-model en werd geboren in Slovenië. Ze heette eerst Melania Knavs en is de derde vrouw van Donald Trump. Naast Sloveens, spreekt ze ook Engels, Frans, Servisch en Duits, al krijgt ze wel vaak commentaar over haar zware accent. Naast modellenwerk, ontwerpt ze ook juwelen. Melania is de eerste first lady die ooit naakt poseerde.

Samen kregen ze in 2006 een zoontje: Barron. Trump beschreef Melania eerder als een “ongelooflijke moeder”. “Ze houdt heel veel van haar zoon Barron en ze zal een geweldige first lady worden”, zei hij voor de verkiezingen.

Donald Jr
Ook wel Don genoemd, is de oudste zoon van Donald Trump. Hij is projectontwikkelaar en heeft een hoge functie in het bedrijf van zijn vader: The Trump Organization. Don is 38 jaar oud en scheelt dus maar enkele jaren met stiefmoeder Melania. Zijn moeder is Ivana Zelníčková. Een voormalig model én Olympisch skiester uit het voormalige Tsjecho-Slowakije. Don zelf zou ook vloeiend Tsjechisch spreken.

Don is getrouwd met het model Vanessa Kay Haydon. Samen hebben ze vijf kinderen.

Ivanka
Ze is de oudste dochter van Donald Trump. Dochter Ivanka werd net 35 jaar en is ook een dochter van Donalds eerste vrouw Ivana. Toen ze tien jaar oud was, gingen haar ouders uit elkaar tijdens een fel gemediatiseerde scheiding.

Ivanka was vroeger ook model, maar is nu zakenvrouw en werkt samen met haar broers in het familiebedrijf van haar vader. Ze is getrouwd met de uitgever Jared Kushner en heeft drie kinderen.

Eric
Is de jongste zoon van Ivana en Donald Trump. Hij is 32 jaar oud en heeft net als zijn broer en zus een hoge functie in het familiebedrijf. Hij is getrouwd met de personal trainer en televisieproducente Lara Yunaska.

Eric Trump heeft ook een stichting opgericht, de Eric Trump Foundation, om geld in te zamelen voor kinderen met levensbedreigende ziektes. Eric zou net zoals zijn broer een fervente jager zijn en is de eigenaar van een wijngaard.

Tiffany
De 23-jarige Tiffany is de enige dochter van Donald Trump en zijn tweede vrouw Marla Maples. Ze is model en zangeres. Voor de rest lijkt ze vooral geïnteresseerd te zijn in mode en social media. Haar Instagramaccount wordt massaal gevolgd.

Barron
Barron zou net zoals zijn vader een sterk karakter hebben “Hij heeft al nanny’s en huishoudsters ontslagen, maar hij nam ze al snel weer in dienst”, zei Melania lachend in een interview enkele jaren geleden. “Hij heeft een sterke wil en is een erg speciale, slimme jongen. Hij is onafhankelijk, heeft een sterke mening en weet exact wat hij wil. Daarom noem ik hem soms ‘Kleine Donald’”, zei ze in een interview aan een opvoedingssite. De 10-jarige jongen zou ook dol zijn op het dragen van maatpakken.

Hoewel de familie Trump omvangrijk is, lijkt het erop dat enkel Donald, Melania en Barron Trump effectief het Witte Huis zullen betrekken.