Dossier President Trump

VTM NIEUWS mee aan boord met Clinton

In de laatste dagen voor de verkiezingen komt de Amerikaanse kiesstrijd in een stroomversnelling terecht. De kandidaten voeren dagelijks campagne in verschillende staten. Greet De Keyser, correspondent van VTM NIEUWS in de VS, kreeg de eer om vandaag met het campagnevliegtuig van Hillary Clinton mee te vliegen naar Pittsburgh in de staat Pennsylvania.

De Keyser is een van de drie buitenlandse journalisten die mee mocht vliegen, en de enige Belgische die tijdens de campagne de eer te beurt viel. "Buitenlandse journalisten krijgen bijna nooit de kans om zo dichtbij te komen", aldus de VTM NIEUWS-correspondente. "Maar het campagneteam houdt alles wel strikt in handen: toen Clinton het vliegtuig betrad, werd de pers ver van haar vandaan gehouden. Het was duidelijk dat ze niet in de stemming was om de pers te woord te staan."

Ondanks de drukke agenda gaf Clinton een energieke indruk. En dat is nodig, want haar voorsprong in de peilingen slinkt. "Ze weet dat ze op dit moment mensen moet aanmoedigen om te gaan stemmen. Pennsylvania is dan ook een belangrijke strijdstaat. Na haar toespraak is ze tien minuten blijven handjesschudden. Ze probeert mensen te overtuigen uit hun huis te komen om te gaan stemmen, want ze weet dat het een dubbeltje op zijn kant gaat worden dinsdag", besluit Greet De Keyser.