Dossier President Trump

Belg werkt mee aan campagne Trump in VS

Tobias Vandervenne uit Schaarbeek werkt mee in het campagneteam van Donald Trump. Vorige week kwam hij aan in Las Vegas, waar hij sindsdien meedraait in het campagneteam van Trump. Hij staat ook achter de filosofie van Trump.

Hij gaat daar van deur tot deur om mensen te overtuigen. “Dat is soms heel moeilijk, maar soms ook heel gemakkelijk”, vertelt hij in een Skypegesprek aan VTM NIEUWS. “Soms sturen wij ook advocaten naar de bureaus waar gestemd wordt, uit angst voor fraude bij de stembus of intimidatie.”

De Belg staat ook echt achter de filosofie van Trump. “Ik ben antiglobalist, Trump is dat eigenlijk ook”, vertelt Vandervenne. “Ik begrijp dat Trump een controversiële figuur is in Europa, omdat hij een beetje praat zoals mensen op café dat doen. Maar hij is een man van het volk en hij probeert te communiceren in termen die ook de arbeidersklasse begrijpt. Voor mij draait het vooral om de arbeidersklasse. Hun situatie, het verlies aan jobs,… “

Eieren
Volgens Tobias is het een erg bitse kiesstrijd. Dat heeft hij ook zelf ondervonden. “Ons kantoor is enkele dagen geleden nog met eieren bekogeld. Ik vind dat wel grappig, een soort van folklore, maar het is natuurlijk wel beangstigend voor de mensen die er wonen.”

Tobias blijft nog zeker een maand in de VS om de resultaten op te volgen. Daarna keert hij terug naar België om verder te werken aan zijn doctoraat over politiek.