Disney zoekt 8.000 nieuwe werknemers

Op zoek naar werk en pretparkfan? Dit is je kans. Disneyland Parijs is op zoek naar maar liefst 8.000 nieuwe collega's ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan. Maar werknemers moeten wel aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. 

Het park heeft onder meer behoefte aan receptionisten, winkelmedewerkers, ticketverkopers, barpersoneel en obers. Werknemers moeten gastvrij zijn en vloeiend Frans en Engels kunnen spreken. Daarnaast mogen ze tijdens de werkuren hun gsm niet gebruiken en mogen ze op sociale media niet verklappen dat ze voor Disneyland werken. Tot slot mogen werknemers nooit aan bezoekers van het park zeggen dat ze iets niet weten. “Geef hen altijd een antwoord op hun vragen”, klinkt het.

Op dit moment werken er zo’n 15.000 mensen in Disneyland Parijs. Begin 2015 werd ook al op grote schaal gezocht naar nieuw personeel. Wie dit jaar zijn kans wil wagen, kan deelnemen aan een van de verschillende wervingscampagnes. Onder meer in Rennes, Bordeaux, Straatsburg en Lyon vinden speciale dagen plaats.