Dossier President Trump

Vervelend: zij heten ook Clinton en Trump

Het moet je maar overkomen. Je wordt geboren, je ouders kiezen een naam voor jou en enkele jaren later blijkt iemand met identiek dezelfde naam mee te doen aan de presidentsverkiezingen. In Amerika wonen zeker twee Hillary Clintons en twee Donald Trumps.

De Hillary Clinton die niét getrouwd is met Bill Clinton, organiseert festivals in Amerika en de Donald Trump zonder gek kapsels is een gerenommeerde dokter en staat aan het hoofd van een kankerinstituut in Virginia. 

Ze hebben altijd moeten leven met gekke blikken wanneer iemand hun naam vroeg, maar sinds het begin van de verkiezingen werd het heel wat erger. Het Twitteraccount van Hillary wordt constant gehackt en Facebook staat niet toe dat ze haar eigen naam gebruikt op Facebook.

Speciale behandeling
De gevolgen van haar opmerkelijke naam zijn niet allemaal negatief. Ze kreeg al enkele keren een speciale behandeling in hotels of restaurants omdat die dachten dat de échte Hillary Clinton zou komen.

Wanneer Donald Trump dan weer probeert te reserveren in het hotel van presidentskandidaat Trump, brengt dat heel wat moeilijkheden met zich mee. Hij heeft presidentskandidaat Trump wel zo ver gekregen om een gulle donatie te doen voor kankeronderzoek.

Stem voor Clinton
Zowel Clinton als Trump zullen binnenkort stemmen voor Hillary Clinton, en niet voor Donald Trump. “Ik vind hem eng”, zei Hillary Clinton over hem. De politiek actieve Clinton zou het vast met haar eens zijn.