Snelwegbrug Italië stort in bovenop auto

In het noorden van Italië is vrijdag een viaduct ingestort, bovenop een auto die er net onder reed. Het aantal slachtoffers en vernielde wagens is nog niet duidelijk, maar er is sprake van zeker één dode en vier gewonden, onder wie drie kinderen. De instorting is gefilmd door een camera van wegbeheerder Anas, die de beelden volgens de Italiaanse krant La Stampa ook zelf vrijgegeven heeft. Opgelet: de beelden kunnen schokkend zijn. 

Het viaduct stortte in toen een vrachtwagen passeerde, zegt wegbeheerder Anas. De brug liep over een weg tussen Milaan en Lecco, dichtbij het Comomeer. Minstens een wagen is door het puin bedolven.

Op amateurbeelden is te zien hoe de vrachtwagen op zijn kant ligt op een andere wagen op de snelweg. Een andere personenwagen hangt met de voorwielen over de afgrond. In de krant La Stampa wordt de bestuurder van die wagen aan het woord gelaten. "Ik zag de vrachtwagen voor mij met de weg verdwijnen."

Probleem gemeld, toch ingestort
De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk. Anas zegt wel dat het gevraagd had om de brug af te sluiten, nadat een arbeider schade had gemeld. Nog voor een inspecteur de brug kon bereiken, zou ze ingestort zijn, zegt Anas.