Dossier President Trump

Nieuw hotel van Trump ingehuldigd

Of hij de verkiezingen nu wint of niet, Donald Trump heeft nu al zijn eigen stek in Washington DC. Hij heeft er daarnet zijn nieuwste luxehotel geopend, het 15e al. Het hotel heeft 260 luxekamers, op slechts een kilometer van het Witte Huis.

Het hotel huist in het historische postgebouw uit 1899, drie jaar geleden startte de enorme renovatie. De werken hebben 212 miljoen euro gekost.”We waren extreem voor op ons schema voor dit project en we zijn onder ons budget gebleven”, vertelt Trump tijdens de opening . “We hebben een gebouw dat jaren is verwaarloosd en dat de overheid enorme sommen geld kostte, omgevormd tot een grote bron aan inkomsten en werkgelegenheid. Dit is wat ik ook wil doen voor ons land. En waar we hard voor werken. Nu gaat alles wat de overheid aanraakt kapot”, zei hij. 

Wie op verkiezingsdag in een van de 263 kamers wil logeren, betaalt minstens 550 euro per nacht. Wie dieper in de buidel kan tasten, kan logeren in de 'town house'. Die heeft twee slaapkamers, een privé eetzaal en fitness. Het kostenplaatje komt op 18.000 euro.