IS executeert ook kinderen in Mosul

In Mosul hebben IS-strijders 284 burgers geëxecuteerd, allemaal mannen en kinderen. Dat zegt een anonieme bron bij de Iraakse inlichtingendiensten. IS gebruikt burgers ook als menselijk schild, nu het Iraakse leger en de Koerdische troepen terrein winnen.

Terwijl de Iraakse en Koerdische militairen de dorpen rond Mosul één voor één bevrijden, richten de terroristen van IS zich in de stad op onschuldige burgers, om paniek te zaaien en om af te schrikken. IS verspreidde eerder al video's van massaexecuties, deze keer zijn er geen beelden. De feiten zijn des te hallucinant.

Volgens een bron bij de Iraakse inlichtingendiensten hebben de terroristen 284 mannen en jongens op een rij gezet en geëxecuteerd. Hun lichamen werden met een buldozer in één put gegooid ten noorden van Mosul.

In Qayyara, ten zuiden van Mosul, stak IS een zwavelfabriek in brand toen de terroristen zich moesten terugtrekken voor het oprukkende leger. De rook is giftig, talloze mensen uit de buurt hebben verzorging nodig. Er was geen sprake van doden door de giftige rook.

Bekijk ook: