Wat is er aan de hand met Rusland?

Experts zijn het erover eens: wat Rusland nu doet, is psychologische oorlogsvoering, de verdeel en heers-tactiek. Door een klein land als België te beschuldigen willen ze spanningen veroorzaken binnen de internationale coalitie. Om ons zo zwakker te maken.

Pure bluf en provocatie is het volgens kenners. De Russen richten hun peilen nu op ons land, maar eigenlijk hebben ze maar één doel: de internationale coalitie verdelen. Dat zegt voormalig luchtmachtgeneraal en expert internationale betrekkingen Jo Coelmont, expert Europese Defensie Egmontinstituut.

“De bedoeling is van onenigheid teweeg te brengen tussen de coalitiepartners zodanig dat die coalitie uiteenvalt en dat op het einde alleen Amerika overblijft”, zegt Coelmont.

“Het is zoals een schaakspel: men zet een pion vooruit, de bedoeling is eigenlijk niet om die pion te raken, de bedoeling is om de koning schaakmat te zetten, dat is de VS.”

De echte vraag die we ons moeten stellen volgens Coelmont is wie de burgerslachtoffers echt maakt in Aleppo. “Ik denk dat wij het antwoord kennen.” Hoe het nu verder zal gaan, valt moeilijk te voorspellen.

Bekijk ook: