Dossier President Trump

Trump 'grapt' erop los tijdens etentje

De Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton hebben het een dag na het derde presidentieel debat, opnieuw tegen elkaar opgenomen, deze keer op een meer humoristische manier tijdens het Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner. Hoewel beide kandidaten het niet nalieten elkaar tijdens het toespraken door het slijk te halen, was het Trump die volgens de aanwezigen iets te ver ging, wat leidde tot boegeroep.

"Hillary is zo corrupt, dat ze uit de Watergate-commissie is gegooid", zei Trump. Dat leidde voor de eerste keer tot boegeroep tijdens het liefdadigheidsetentje, dat wordt georganiseerd door de Katholieke Kerk.

Speech Michelle Obama
Trump kon het publiek gelukkig ook enkele keren doen lachen, onder meer met zijn opmerkingen over de geplagieerde speech van zijn echtgenote tijdens de Republikeinse conventie in juli. "Michelle Obama geeft een speech en iedereen vindt die geweldig. Mijn vrouw Melania geeft exact dezelfde toespraak, en iedereen heeft commentaar op haar, ik snap het niet."

Trump haalde ook de gelekte betaalde speeches van Hillary aan. "Wat me opvalt, en ik ken Hillary al lang, is dat dit de eerste keer is dat Hillary neerzit terwijl ze spreekt met belangrijke bedrijfsleiders en er niet voor wordt betaald."

"Dit is een cadeautje"
Clinton grapte zelf tijdens haar toespraak over die speeches: "Dit is een cadeautje, normaal gezien vraag ik hier veel geld voor", zegt ze. "Ik weet dat niet bekendsta voor mijn gevoel voor humor", aldus Clinton nog. "Daardoor had ik een volledig dorp nodig om deze speech te schrijven. Mensen zeggen dat ik saai ben in vergelijking met Donald. Maar ik ben helemaal niet saai, ik ben in feite het middelpunt van de aandacht op alle feesten waar ik al naartoe geweest, en dat waren er welgeteld drie."