Dossier President Trump

Analyse: zo gedroegen Clinton en Trump zich

De kandidaten moesten bij dit debat op hun plaats blijven staan. Bij het vorige mochten ze nog rondlopen en dat heeft vooral Trump toen gedaan. Ook nu was hij weer de hevigste van de twee, in zijn bekende stijl. Hij heeft zowel Clinton als de moderator een paar keer rechtstreeks aangevallen.

Clinton en Trump beginnen rustig. Maar na een klein halfuur kregen de kijkers dan toch vuurwerk te zien, toen immigratie aan bod kwam. In datzelfde segment kwamen ook de door WikiLeaks gelekte toespraken van Clinton aan bod. Clinton zette haar bewering dat het Kremlin hier achter zit kracht bij door te verwijzen naar de verklaringen hierover van negentien Amerikaanse overheidsagentschappen.

Trump hechtte daar weinig geloof aan, waarop Clinton hem ervan beschuldigde een handpop te zijn van de Russische president Poetin. Trump beschuldigde haar er dan maar van ook een marionet te zijn.

De Republikein werd al snel, meteen met grote gebaren. Zeker tegenover Clinton die nauwelijks beweegt met haar handen. De moderator kreeg het soms bijzonder moeilijk en moest vaak tussenbeide komen. Ook het publiek moest hij regelmatig bedaren.