Dossier President Trump

Randde Bill Clinton in 1980 journaliste aan?

Een voormalige tv-journaliste heeft Bill Clinton beschuldigd van seksuele aanrakingen in 1980 in Arkansas, toen hij gouverneur was. Leslie Millwee bracht haar getuigenis in een video die woensdag werd uitgebracht op Breitbart.com, een pro-Trump website, enkele uren voor het laatste tv-debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump.

Leslie Millwee beweert dat Bill Clinton, die ze destijds naar eigen zeggen zowat 20 keer interviewde, haar driemaal heeft aangeraakt in een montagezaal van de zender waarvoor ze werkte in Arkansas. "Ik zat op een stoel, hij kwam achter mij staan en begon te wriemelen aan mijn schouders en begon met zijn handen te zakken naar mijn borsten. Ik was verbaasd, verlamd. Ik heb hem gevraagd te stoppen, hij lachte", verklaarde ze aan Breitbart. Bij de tweede en de derde keer zou Bill Clinton, volgens haar, zijn geslachtsdeel tegen haar gewreven hebben, ook al vroeg ze daar mee te stoppen.

Leslie Millwee verklaarde dat ze heeft geaarzeld om naar buiten te komen tijdens het schandaal rond Monica Lewinsky in 1998, ze wilde toen haar jonge kinderen beschermen. In een boek dat in 2011 verscheen vertelde de vrouw volgens Breitbart een andere versie van haar verhaal. Bill Clinton had enkel haar schouder aangeraakt.

Trump
"Het zou me niet verwonderen indien Donald Trump vanavond of de komende dagen deze informatie citeert, wij wachten op wat hij deze laatste dagen doet", reageerde Brian Fallon, woordvoerder van Hillary Clinton, op MSNBC.

Beschuldigingen
Het is niet de eerste beschuldiging van de laatste weken. Sinds de vrouwonvriendelijke tape van Trump lekte, volgde de ene beschuldiging na de andere. Trump hield een persconferentie waarin een groep vrouwen Bill Clinton beschuldigde van verkrachting. Later kwamen andere vrouwen naar buiten die Trump beschuldigden van seksueel misbruik.