Poolse voetbalfans in Madrid op de vuist

In Madrid waren er gisteren de hele avond confrontaties tussen agenten en hooligans van de Poolse club Legia Warschau, in de aanloop naar de wedstrijd tegen Real Madrid. Verschillende agenten raakten daarbij gewond. Tientallen Poolse hooligans werden opgepakt.

De Poolse hooligans bevestigden opnieuw hun kwalijke reputatie in filmpjes die op sociale media opdoken nog voor de match. Er reisden ongeveer vierduizend supporters van de ploeg van Vadis Odjidja af naar Spanje. Onder hen waren zo’n driehonderd relschoppers. In de buurt van het stadion liep het al snel uit op confrontaties tussen de agenten en de voetbalsupporters.

Politie slachtoffer
Eén bijzonder brutaal moment lokte heel wat kritiek op sociale media. Het ging om een aantal agenten die in een park omsingeld werden door de Polen. Twee agenten werden zelfs tegen de grond gewerkt door hardhandig optreden van de hooligans. De politie van Madrid heeft vandaag dertien supporters opgepakt. Zij zullen de komende dagen voor de rechter in Madrid moeten verschijnen.

Het is niet de eerste keer dat de supporters van Legia zich misdragen. Vorige maand kwam de club al in de problemen door het gedrag van haar supporters na het zware verlies tegen Borussia Dortmund.