Belg vertrappeld door olifant in Kenia

Een Belgische toerist is dodelijk vertrappeld door een olifant. Het incident gebeurde afgelopen maandag in het befaamde nationaal park Masaï Mara in Kenia. Het is al het tweede gelijkaardig incident in een maand in het land, zo is uit politiebron vernomen.

De man, van wie de leeftijd niet bekend is, werd ernstig toegetakeld door een solitaire olifant en bezweek in het medisch centrum van Talek aan zijn verwondingen, aldus een politie-officier die anoniem wil blijven. "Wij kunnen inderdaad bevestigen dat de Belg overleden is. Over de identiteit van de persoon weten wij niets meer. Mocht dat wel het geval zijn, dan kunnen wij daar niets over communiceren", zegt Didier Verhasselt, woordvoerder Buitenlandse Zaken aan VTM NIEUWS.

Vorige maand werd in het natuurpark van Tsavo een Italiaan vertrappeld toen hij een foto wilde maken van een olifant. De lokale krant 'The Standard' maakte gisteren ook melding van een kind dat op weg naar school werd gedood door een olifant. De heersende droogte noopt wilde dieren hun traditionele habitat te verlaten op zoek naar voedsel. Dat verhoogt het risico van confrontaties met de lokale bevolking, zo waarschuwt de Keniaanse dienst voor wilde fauna.