Dossier President Trump

Trump VS Clinton: laatste debat

Vannacht houden Hillary Clinton en Donald Trump hun derde en laatste debat in Las Vegas. Trump ligt nu meer dan zes procent achter op Clinton, voor hem is het dus zowat de laatste kans om nog iets van zijn achterstand goed te maken. Hij gaat in elk geval weer proberen om Clinton van haar stuk te brengen met een paar opvallende gasten, onder wie de halfbroer van president Obama.

Het laatste debat duurt negentig minuten en wordt opgedeeld in zes keer een kwartier. De presidentskandidaten krijgen nog één keer de kans om zich te presenteren aan een miljoenenpubliek.

De twee vorige debatten zagen we Donald Trump zoals we hem kennen. Bedreiging en is voor Trump een belangrijk punt. Aanvallend, schofferend? De vraag is wat zijn strategie vanavond zal zijn. Van Clinton wordt dan weer verwacht dat ze, net als in de eerdere debatten haar huiswerk goed heeft gemaakt.

Malika Obama
De moderator van het debat is Chris Wallace, gereputeerd nieuwsanker bij de conservatieve zender FOX. Hij selecteert ook de zes onderwerpen. De man staat bekend voor zijn assertieve vragen. Ook als we naar de gasten  kijken, kunnen we vuurwerk verwachten. Trump nodigde  de Keniaanse halfbroer van president Obama uit. Van Malika is geweten dat hij zijn broer niet steunt. Trump beweert trouwens dat de verkiezingen zouden gemanipuleerd zijn. Iets waar president Obama niet mee kon lachen.