Ophef na homofobe flyer in Amsterdam

Opschudding in Amsterdam, want de inwoners van Amsterdam-West kregen afgelopen weekend een homofobe flyer in de bus. Dat schrijft de Volkskrant. De flyer zou afkomstig zijn van volgelingen van Harun Yahya, een pseudoniem van de Turkse prediker en schrijver Adnan Oktar, maar dat wil de politie niet bevestigen.

De flyer waarschuwt voor homoseksualiteit en vermeldt dat godsdiensten zoals het christendom, de islam en het jodendom homoseksualiteit afwijzen. De politie kreeg 75 klachten binnen van inwoners die aangifte willen doen, maar dat is pas mogelijk als het Openbaar Ministerie oordeelt dat er sprake is van een strafbaar feit. Dat wordt momenteel onderzocht.

Of de flyer effectief afkomstig is van volgelingen van Harun Yahya is nog niet duidelijk. Op de flyer staat alvast geen duidelijke link naar Yahya. “Het onderzoek is nog in volle gang”, zegt de woordvoerder Leo Dortland.

Fysiek geweld
Dit weekend was er ook fysieke agressie tegen homoseksuelen in de Nederlandse hoofdstad. Twee vijftigjarige mannen werden mishandeld op de pont achter het Centraal Station. Een van de mannen werd tegen de grond geslagen en in zijn gezicht geschopt. De twee daders konden op een scooter ontsnappen en zijn nog voortvluchtig.