Hoop na gruwel Syrië: kind uit puin gehaald

Er zijn opnieuw gruwelijke beelden opgedoken uit de Syrische stad Aleppo. In een video verspreid op sociale media is te zien hoe een zwaargewonde jongen vanonder het puin van een gebombardeerd gebouw wordt gered. Opgelet: de beelden kunnen schokkend zijn.

Het huis van de familie van de jongen werd zondag gebombardeerd door Russische gevechtsvliegtuigen. Op de beelden is te zien hoe de jongen met zijn benen vast zit onder het puin. Hij hangt met zijn bovenlichaam over de rand van het gebouw. Hulpdiensten moeten zelfs een kraan gebruiken om de jongen te redden van een gruwelijke dood. Uiteindelijk kunnen de hulpdiensten de jongen bevrijden.

Bij de Russische luchtaanval van afgelopen zondag kwamen zeventien mensen om het leven, onder wie vijf kinderen.

Gruwel
Het is niet voor het eerst dat de gruwel in Syrië zo’n duidelijk gezicht krijgt. Eerder doken er ook al foto’s op van de vijfjarige Omran, die er verdwaasd bijzit na een luchtaanval in Aleppo.

Een jaar geleden was de wereld al diep geschokt na het beeld van Alan Kurdi, de Syrische jongen die samen met zijn familie het land ontvluchtte en verdronk in de Middellandse Zee.