Big in Japan: daten met maskers op

Echte schoonheid zit vanbinnen, dat is het motto van een Japans datingbedrijf dat speeddates organiseert, waarbij singles gemaskerd daten. Op die manier vermijden ze oppervlakkige eerste indrukken, die enkel gebaseerd zijn op het uiterlijk.

De singles moeten mondmaskers dragen, terwijl ze elkaar beter leren kennen. Op die manier worden ze niet afgeleid door oppervlakkige eerste indrukken maar concentreren ze zich volledig op de persoonlijkheid van hun date.

“Ik kon meer te weten komen over hun innerlijk en hen niet enkel op hun uiterlijk beoordelen”, zegt de 28-jarige deelneemster Chiharu Tsukahara, “Normaal bepaalt het gezicht de eerste indruk, maar nu telt enkel hun persoonlijkheid.”

Succes
Het concept bestaat al een paar jaar maar is intussen uitgegroeid tot een groot succes. Veel Japanners komen naar de sessies om er de liefde van hun leven te vinden. Na de speeddates gaan vele singles er samen op uit om elkaar nog beter te leren kennen. Dan gaan de maskers af en zien ze elkaar voor het eerst.