Rouw in Thailand nefast voor toerisme?

De rouwperiode in Thailland naar aanleiding van de dood van koning Bhumibol zou weleens problemen kunnen opleveren voor de toeristische sector in het Aziatisch land. Zo worden alle spelprogramma's minstens voor één maand geschrapt van de televisie en heel wat bars, die een essentieel deel uitmaken van het toerisme in Thailand, moeten hun deuren al om middernacht sluiten. En dat maakt heel wat 'ladyboys' werkloos.

Koning Bhumibol overleed afgelopen donderdag. Hij regeerde zeventig jaar en was daarmee de langst regerende vorst te wereld. In Thailand is een rouwperiode van een jaar afgekondigd en de maatregelen in de toeristische sector gelden nu voor een maand.

Ladyboys
Op dit moment zijn de gevolgen dan ook nog niet desastreus, aangezien het nog geen hoogseizoen is. Lang zal dat echter niet meer duren, dus als de maatregelen verlengd worden, zal de toeristische sector heel wat geld mislopen.

Eén van de grootste onderdelen van het toerisme in Thailand is de prostitutie, waarin ook de beruchte 'ladyboys' aan het werk zijn. Deze transgenders begeven zich in de bars in badplaatsen als Phuket en wachten daar op mannen, die ze eventueel kunnen overtuigen om met hen tegen betaling naar bed te gaan. 

33 miljoen
Nu de bars zo vroeg sluiten, kunnen ze op die manier niet aan klanten geraken. Jaarlijks trekken 33 miljoen toeristen naar Thailand en de vraag is nu of ze dat gaan blijven doen, nu het land in zo een diepe rouw verkeert.