Dossier President Trump

Florida: ‘Sunshine’ of ‘Gunshine’ state?

Als Hillary Clinton verkozen raakt, wil ze meteen de wapenwet verstrengen en dus doen wat Obama niet gelukt is. Nu sterven er nog elk jaar gemiddeld 30.000 Amerikanen door wapengeweld, vooral in staten met lakse wapenwetten. In Florida bijvoorbeeld, de staat met de meeste wapenvergunningen waar bijna anderhalf miljoen mensen een wapen dragen.

VTM NIEUWS-journaliste Romina Van Camp trok naar de schietbaan in het westen van Florida, ook wel ‘Sunshine State’ genoemd. Al geven velen ook de naam ‘Gunshine State’, omwille van het groot aantal mensen dat een wapen draagt. “Hillary Clinton wil onze wapens afnemen. Zij denkt dat een wapenvrije samenleving een veilige samenleving is. Nee, dat is wanneer de regering de macht over je heeft”, klinkt het bij een wapenhandelaar.

En toch vond de dodelijkste schietpartij ooit in de VS plaats in Florida, vier maanden geleden in een homonachtclub in Orlando. Nog steeds komen mensen bloemen neerleggen om de slachtoffers te herdenken. De moeder van een van de slachtoffers is nog steeds erg bedroefd, maar is niet tegen een totaalverbod op wapens. “Als we slechts één ding konden doen bij deze verkiezingen is het bannen van semiautomatische wapens die zo alomtegenwoordig in onze maatschappij zijn en die al deze massale schietpartijen veroorzaakt hebben”, aldus Christine Leinonen, moeder van Christopher Leinonen, die gedood omkwam tijdens de schietpartij.