Dossier President Trump

Partijlokaal Trump vernield na brandbom

Een lokaal kantoor van de Republikeinen in North Carolina is in brand gestoken door een ontvlambare substantie. In de buurt werden bovendien op een muur met graffiti beledigingen geschreven aan het adres van de Republikeinen, aldus de autoriteiten. Presidentskandidaat Donald Trump beschuldigt de aanhangers van zijn rivale Hillary Clinton ervan achter het vandalisme te zitten.

Onbekenden gooiden tijdens de nacht een fles gevuld met een ontvlambaar product door het raam van het Republikeins hoofdkwartier in Orange County, zo meldt persagentschap Associated Press op gezag van de de gemeente Hillsborough. De substantie vloog in brand en beschadigde het kantoor, alvorens vanzelf te doven. Niemand raakte gewond. Op een nabijgelegen gebouw werd in graffiti bovendien de boodschap 'Nazi Republicans leave town or else' geschreven.

"Beesten van Hillary"
"De beesten die Hillary Clinton en de Democraten vertegenwoordigen in North Carolina hebben net een brandbom in onze kantoren in Orange County gegooid omdat we aan het winnen zijn", reageerde Donald Trump op Twitter.

Het campagneteam van Clinton verklaarde dan weer via Twitter dat "de aanval op het hoofdkwartier van Orange County vreselijk en onaanvaardbaar is. Zeer dankbaar dat iedereen veilig is".