Nieuwe aanslagen in Zuidoosten Turkije

Een kamikaze, vermoedelijk van de terreurgroep Islamitische Staat (IS), heeft zich vandaag tijdens een razzia in Gaziantep, in het zuidoosten van Turkije, de lucht ingeblazen. Hij heeft daarbij drie soldaten mee de dood ingesleurd.

Volgens de nieuwszender CNN Türk liepen acht mensen, onder wie vier Syriërs, verwondingen op. Verscheidene mensen zouden bij de razzia opgepakt zijn.

Kort na een eerste zelfmoordactie, heeft een tweede terrorist zichzelf opgeblazen bij een nieuwe razzia in Gaziantep. Dat meldt het door de overheid gecontroleerde nieuwsagentschap DHA. Buiten de kamikaze kwam evenwel niemand om het leven. De man was volgens DHA wellicht de leider van een terreurcel die gelinkt is aan Islamitische Staat (IS). Hij blies zichzelf op bij een politieactie die plaatsvond in een huis in de wijk Burak. De vrouw en de twee kinderen van de terreurverdachte werden opgepakt.

Bruiloft
In augustus kostte een aanslag tijdens een bruiloftsfeest in diezelfde stad meer dan vijftig mensenlevens. Ook toen schreef Ankara de aanslag meteen toe aan IS. De kamikaze bleek een jonge tiener te zijn, wiens identiteit nog steeds niet bekend is. 

Slapende cel
Volgens het agentschap Anadolu was er sprake van meer dan één zelfmoordenaar, maar een precies aantal werd niet gegeven. De razzia zou gericht geweest zijn tegen een "slapende cel" van IS, die nieuwe aanslagen in Gaziantep aan het voorbereiden was. Desondanks houdt ook Anadolu het bij vier doden.

Op YouTube zijn al beelden te vinden van net na de aanslag. De omgeving is afgesloten en politie en hulpdiensten zijn aanwezig.

Bekijk ook: