Raketexplosie in Turkse badplaats Antalya

In de Turkse badplaats Antalya heeft een explosie plaatsgevonden, dat schrijven Turkse media. Drie raketten zouden een visbedrijf getroffen hebben en ook een supermarkt. Verschillende Turkse media geloven dat de daders het gemunt hadden op een tankschip dat vlakbij ligt aangemeerd, al wil geen enkele officiële instantie dat bevestigen. Er zouden geen slachtoffers zijn.

De raketten sloegen in op een weg tussen Antalya en Kemer, steden rijk aan hotels in het westen van het land, schrijft persagentschap Dogan. Heel wat ambulances zijn uitgerukt en een speciaal team doorzoekt nu de plaats van de explosie. De supermarkt vatte vuur, maar dat werd snel weer geblust. Op Twitter verschenen al foto's van de explosies.

De regio rond Antalya is een geliefde toeristische trekpleister, hoewel het afgelopen jaar het aantal toeristen drastisch gedaald sinds Turkije regelmatig het doelwit is van bloedige aanslagen. Hoewel er enkele kleine aanvallen worden toegeschreven aan de Koerdische afscheidingsbeweging PKK, wordt Antalya beschouwd als een stabiele en veilige regio.