Dossier President Trump

Vrouw aangerand? "Nee, kijk naar haar!"

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft de beschuldigingen van seksuele aanranding als lachwekkend afgedaan, omdat de vrouwen volgens hem te lelijk zijn. “Kijk naar haar. Ik denk het niet”, zei Trump tijdens een campagnebijeenkomst in Florida. 

Woensdagavond beschuldigden verschillende vrouwen Donald Trump in onder meer de krant New York Times van seksuele aanrakingen enkele jaren geleden. Zo zou hij een van de vrouwen betast hebben op een vliegtuig en zou hij een andere vrouw tegen haar wil gekust hebben.

"Kijk naar haar"
Tijdens een campagnespeech in Florida gisteravond deed de Republikeinse presidentskandidaat de verhalen af als “wrede leugens”, die in zijn ogen zelfs lachwekkend zijn omdat de vrouwen te lelijk zijn. “Wat de vrouwen zeggen is nooit gebeurd. En kijk eens naar de vrouwen die deze verhalen vertellen, bekijk ze maar eens goed, en dan zal je het wel begrijpen”, zei Trump.

"Ik denk het niet"
Iets later spitste hij zich ook specifiek toe op één van de vrouwen, Natasha Stoynoff. Zij schreef op de website van het blad People, waar ze werkt, hoe ze Trump en zijn vrouw Melania ging interviewen op zijn landgoed in Florida. "Al na enkele seconden duwde hij me tegen de muur en stak hij zijn tong in mijn mond", schreef Stoynoff. “Kijk eens, kijk eens goed, kijk eens naar haar", reageerde Trump gisteravond. "Kijk naar wat ze zegt en vertel me dan wat je denkt. Ik denk het niet. Ik denk het niet.”

Seksuele aanrakingen
De getuigenissen van de vrouwen volgen niet lang na het verschijnen van een video uit 2005, waarin Donald Trump erg denigrerend doet over vrouwen. Na de publicatie zei Trump dat het "kleedkamerpraat" was, en dat hij zich in werkelijkheid nog nooit heeft misdragen tegenover vrouwen. Naar verluidt was het die bewering die de vrouwen ertoe aanzette om met hun verhaal naar buiten te komen. 

“Onaanvaardbare uitlatingen”
Ook de echtgenote van de huidige Amerikaanse president, Michelle Obama, heeft zich al over de zaak uitgesproken. "Welke partij men ook aanhangt - Democratisch, Republikeins of onafhankelijk - geen enkele vrouw verdient een dergelijke behandeling. Niemand verdient dit soort beledigingen", zei de First Lady in een gepassioneerde en ongewoon scherpe toespraak.

Bekijk ook: