Jongen ontroostbaar na overdosis mama

Een man uit Ohio besloot te filmen hoe hij aan zijn achtjarige zoon vertelt dat zijn moeder is gestorven aan een overdosis. De vader herstelt zelf van een drugsverslaving en wil met de video andere drugsverslaafden wakker schudden. Critici zeggen dat de vader het verdriet van zijn zoon uitbuit door de video online te zetten, anderen moedigen hem juist aan om vol te houden. De beelden gaan intussen viraal en werden al meer dan dertig miljoen keer bekeken. De beelden kunnen schokkend zijn.

De dertigjarige Brendan postte de video drie dagen geleden op zijn Facebookpagina. “Dit is voor alle verslaafden met kinderen. Vandaag moest ik mijn achtjarige zoon vertellen dat zijn mama gisteren stierf aan een overdosis. (…) Laat deze ziekte er niet voor zorgen dat iemand jouw kind moet vertellen dat je bent gestorven door drugs”, schreef hij erbij.

Op de video is te zien hoe de zoon van Brendan in tranen uitbarst nadat hij hoort dat zijn mama is gestorven. Hij wordt getroost door zijn oma, de moeder van Brendan, en Brendan zelf. Volgens de vader is de video niet in scene gezet en heeft hij toestemming gevraagd aan zijn zoon alvorens het filmpje te posten. “Zelf ben ik een herstellende van een drugsverslaving en ben ik 94 dagen drugsvrij. Deel deze video, misschien help je zo om het leven van iemand met kinderen te redden”, voegt hij er nog aan toe.