Dossier President Trump

Trump beschuldigd van aanranding

In de kranten New York Times, Palm Beach Post en op CBS News beschuldigen verschillende vrouwen de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump van seksuele aanrakingen van enkele jaren geleden. Trumps campagneteam ontkende de aantijgingen onmiddellijk, en spreekt van "pure laster".

De getuigenissen volgen niet lang na het verschijnen van een video uit 2005, waarin Donald Trump erg denigrerend doet over vrouwen. Na de publicatie zei Trump dat het "kleedkamerpraat" was, en dat hij zich in werkelijkheid nog nooit heeft misdragen tegenover vrouwen. Naar verluidt was het die bewering die Jessica Leeds en Rachel Crooks ertoe aanzette in New York Times en op CBS News voor het eerst publiekelijk te getuigen over de seksuele aanrakingen door Trump.

Volgens de nu 74-jarige Leeds heeft Trump haar meer dan dertig jaar geleden betast, toen ze naast hem zat op het vliegtuig. Crooks zegt dan weer dat Trump haar tegen haar wil heeft gekust, toen ze in 2005 als 22-jarige in de Trump Tower werkte als receptioniste. "Dit hele artikel is fictie, en het feit dat New York Times valse beschuldigingen lanceert over zulk onderwerp is gevaarlijk", zo reageerde campagnemedewerker Jason Miller in een mededeling.

10-jarig meisje
Toch was New York Times niet het enige nieuwsmedium dat beschuldigingen uitte aan het adres van Trump. Op de website van CBS News dook een video op uit 1992. Daarop hoor je de Republikeinse presidentskandidaat Trump aan een tienjarig meisje vragen of zij ook de lift zal nemen. Wanneer ze daarop antwoordt, zegt Trump tegen iemand anders dat hij "met haar een relatie zou hebben over tien jaar." Dat meisje van toen, Rachel Crooks, getuigt nu ook over de gebeurtenissen van toen.

"Hij probeerde mij te kussen"
De Amerikaanse krant Palm Beach Post pakt dan weer uit met een getuigenis van de nu 36-jarige Mindy McGillivray, die zegt dat Trump haar dertien jaar geleden "heeft vastgegrepen aan haar achterwerk" op een concert van Ray Charles. Zij komt er mee naar buiten nadat Trump op het debat ten stelligste heeft ontkend dat hij ooit vrouwen tegen hun wil heeft gekust of aangeraakt op intieme plaatsen.

Bekijk ook: