Belg sterft na jaren in grot op Ibiza

Op het Spaanse eiland Ibiza is 68-jarige Belgische man dood aangetroffen vlak bij de grot waar hij al tientallen jaren alleen woonde. “Uit de eerste analyse van de wetsdokter blijkt dat hij een natuurlijke dood stierf”, bevestigt Michael Mareel van Buitenlandse Zaken aan VTM NIEUWS.

In het natuurgebied Ses Balandres op het feesteiland Ibiza hebben voorbijgangers gisterenavond rond 18 uur het lichaam van een 68-jarige Belgische man ontdekt. Hij lag naakt op de weg en vertoonde op het eerste zicht geen uitwendige tekenen van geweld. De lokale politie- en brandweermensen kwamen ter plaatse om de zaak te onderzoeken.

Moeilijke evacuatie
De man, met de initialen F.P.A, zou al zeker 48 uur eerder overleden zijn. Omdat de grot in zo’n afgelegen gebied ligt, hadden brandweer en civiele bescherming bijna drie uur nodig om hem het lichaam over te brengen naar het plaatselijke ziekenhuis voor een autopsie. De man leefde al tientallen jaren in een grot waarin hij ook tekeningen had aangebracht op de muur.

Natuurlijke dood
“Uit de eerste analyse van de wetsdokter blijkt dat de landgenoot een natuurlijke dood stierf. We hebben ondertussen al contact opgenomen met de familie. Om hun privacy te respecteren kunnen we niets vertellen over de identiteit van de man”, aldus Michael Mareel, adjunct-woordvoerder van Buitenlandse Zaken.